In januari is het topdrukte in de sportscholen, in februari wordt dat al minder en maart is “business as usual”. De meeste goede voornemens zijn dan verleden tijd.

Waarom maken we goede voornemens? Waarom werken ze (meestal) niet? Waarom is een goede vraag. Waarom wil je slank zijn, meer geld verdienen, gezonder eten? Om dat te bepalen zou je je moeten voorstellen dat je een wonderpil krijgt. Die neem je vanavond in, je doet je wens en de volgende ochtend heb je je wens. Je bent slank, verdient meer geld en je gezonde eten verschijnt op magische wijze op de eettafel… en dan? Wat ga je dan ermee doen? Met dat slanke lijf, extra geld en het eten? Ga je een nieuwe jurk kopen? Naar het strand? Zwemmen? Een nieuwe auto kopen? Ben je dan gelukkig? Anders gezegd, wat maakt je op dit moment ongelukkig?

Als je je doel wilt bereiken, gaat het er niet om wat het is en hoe je het wilt bereiken. Het gaat om het waarom. Motivatie is alles! Motivatie is de wonderpil, niet van vandaag op morgen, maar wel van vandaag op volgend jaar. Sterker nog, met de juiste motivatie wil je echt niet wachten op 1 januari. 1 januari is voor watjes, die in maart een ongebruikt abonnement op de sportschool hebben….

1 januari is voor watjes

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WhatsApp openen
1
Meer weten?
Hoi! Kan ik je ergens mee helpen?