Gebaseerd op een recept van HelloFresh

4 personen

Heerlijke in de oven gebakken aardappels en wortels op smaak gebracht met olijfolie, knoflook, rozemarijn en tijm. Een smakelijk bijgerecht om bijna elke maaltijd mee op te leuken!

Ingrediënten:

  • 500 gram aardappelen
  • 800 gr wortels
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 1/2 theelepel grof zeezout, of naar smaak
  • 1/2 theelepel versgemalen zwarte peper, of naar smaak
  • 1 theelepel gedroogde rozemarijn
  • 1/2 theelepel gedroogde tijm

Bereiding:

35 minuten

Breng ongeveer 2 liter water aan de kook in een grote pan van ca. 5 liter.

Verwarm de oven voor op 200°C. Bedek een braadslee met bakpapier.

dav

Maak de aardappels schoon (bij nieuwe aardappels) of schil ze (oude aardappels). Snij de aardappels in partjes. Maak de wortels schoon en snij ze in de lengte door.

Kook de wortels en aardappels 5 minuten. Giet af en verdeel het aardappel/wortelmengsel in de braadslee.

Meng  olijfolie, knoflook, zout, peper, rozemarijn en tijm in een kommetje en verdeel het gelijkmatig over de aardappels en wortelen.

Bak het mengsel 20 tot 25 minuten, schep alles één of twee keer om, tot de aardappels en wortels gaar en lichtbruin gekleurd zijn.

Voedingswaarden p.p.:

Energie 223 kcal, Vet 5,6 gram waarvan verzadigd 0,9 g, Eiwit 4 g, Koolhydraten 35,3 g, Vezels 7,8 g

Aardappels en wortels uit de oven
Getagd op:                    

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *