Krijg je jeugdpuistjes van chocola?

Toen ik een tiener was, had ik regelmatig last van jeugdpuistjes. Volgens mijn moeder omdat ik teveel chocola at. Had mijn moeder gelijk? De laatste tijd zijn er behoorlijk wat wetenschappelijke onderzoeken gedaan naar de invloed van voeding op jeugdpuistjes (acné vulgaris). Kort samengevat blijken er 2 soorten voeding te zijn die bij veel mensen zorgen voor meer en vaker last van puisten:

  1. Suikerrijk eten, ofwel voeding met een hoge glycemische index. Dat wil zeggen dat de suikers uit het voedsel snel in je bloed komen. Hieronder valt eigenlijk alles wat zoet is, zoals snoep en koekjes, maar ook dingen die niet zoet zijn, zoals witte rijst, aardappelen en lichte pasta, zoals spaghetti en macaroni.
  2. Melk. Bij veel mensen hebben de hormonen in melk, ook magere melk, een slechte invloed op de huid.

Waarschuwing: als je helemaal stopt met melk en melkproducten, is er een grote kans dat je een tekort aan calcium krijgt. Calcium is heel belangrijk voor je botten, tanden en nagels. Als je wilt stoppen met melk en zuivel, moet je zorgen dat je andere dingen eet en drinkt die veel calcium bevatten. Dat kan bijvoorbeeld door sojamelk te gaan drinken. Er zijn ook nog een heleboel andere manieren, waardoor deze blog veel te lang zou worden. Wil je meer weten, neem dan contact met me op. Een kennismakingsgesprek is altijd gratis! Je kunt me bellen of Whatsappen op 06-81159790.

Stoppen met eten waar veel suiker in zit is geen enkel probleem. In ieder geval niet voor je gezondheid, misschien wel voor je humeur. Ook chocola valt namelijk onder suikerrijk eten. Helaas. Mijn moeder had toch gelijk…

Bron:
Kucharska, A., Szmurło, A.  & Sińska, B. (2016). Significance of diet in treated and untreated acne vulgaris. Postepy Dermatol Alergol. 2016 Apr; 33(2): 81–86.snel en gezond

Puisten niet uitknijpen maar voorkomen
Getagd op:        

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WhatsApp openen
1
Meer weten?
Hoi! Kan ik je ergens mee helpen?