Weer eens een nieuw recept uitgeprobeerd, met lekker veel groenten en kip. En de geur…. heerlijk!

2 personen

Bereidingstijd totaal: 45 minuten

Ingredi├źnten:

  • 3 dikke prei
  • 350 gram aardappelen ongeschild
  • 1 aubergine
  • 1 paprika
  • 1 el olie
  • Paprikapoeder
  • Oregano
  • 200 gram kipfilet
  • Peper
  • Zout
  • 0,5 eetlepel vloeibaar bak- en braadproduct

Snij de pre in ringen, was ze en laat uitlekken.

Schil de aardappelen en kook ze in een bodem water gaar. (afhankelijk van de soort aardappel 20-30 minuten).

Was intussen de aubergine en de paprika en snijd in blokjes.

Verhit de olie in een braadpan en bak hierin prei, aubergine en paprika. Doe het deksel op de pan en laat het mengsel in ca. 15 minuten gaar worden. Breng op smaak met paprikapoeder en oregano.

Snij de kipfilet in blokjes en ze royaal met peper en paprikapoeder.

Verhit in een andere pan het vloeibare bak- en braadproduct en bak de kalkoenfiletreepjes in ca. 5 minuten bruin en gaar.

Giet de aardappelen af. Voeg ze nog een minuutje of 2 toe aan het aubergine-mengsel.

Meng als laatste de kipfiletreepjes met de prei-aubergine.

Voeg zout naar smaak toe.

Tip:

Je kunt veel tijdswinst behalen door voorgekookte aardappeltjes, 600 gram Italiaanse groenten en blokjes kipfilet te gebruiken.

Voedingswaarden p.p.:

Energie 385 kcal, Vet 10,6 g waarvan verzadigd 1,8 g, Eiwit 29,1 g, Koolhydraten 37,8 g, Vezels 10,7 g

Aubergine met prei en kip
Getagd op:                                                

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *