Heerlijk zoet, waarbij de stukjes walnoot zorgen dat het niet weeïg wordt, zoals vaak bij bananenmuffins.

Je hebt nodig:

2 rijpe bananen
3 eetlepels olijfolie
200 ml halfvolle melk
**

mespunt zout
200 gram volkoren speltmeel
6 walnoten, in kleine stukjes gehakt
3 eetlepels suiker
2 theelepels bakpoeder
2 theelepels koekkruiden

muffinvorm voor 12 muffins

  • vet de muffinvorm in met vloeibare boter of olijfolie
  • verwarm de oven voor op 170°C
  • prak de banaan en meng het met de “natte” ingrediënten: de olie en de melk
  • meng in een andere kom de droge ingrediënten
  • schep daarna de droge ingrediënten door de natte, niet te lang mengen
  • schep het deeg in de muffinvorm
  • bak ca. 18-20 min tot goudbruin

De muffins zijn het lekkerste als ze nog een beetje warm zijn, maar kunnen ook goed ingevroren worden.

Bananenmuffins met walnoten
Getagd op:            

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WhatsApp openen
1
Meer weten?
Hoi! Kan ik je ergens mee helpen?