Gebaseerd op een recept van feelgoodbyfood.nl

12 porties

Deze brownies zijn te mooi om waar te zijn. Ze zijn smeuïg, rijk aan eiwit, vezels en smaken “helemaal niet gezond”. Aldus bonusdochter. Met per portie 97 calorieën is dat minder dan een boterham met 20+ smeerkaas. En in minder dan een uur klaar.

Ingrediënten:

  • 1 blik zwarte bonen van 400 gram (uitgelekt 265)
  • 6 grote dadels
  • 2 eieren
  • 4 el cacaopoeder
  • 3 el kokosolie
  • 2 el honing
  • 3/4 tl baking soda
  • 1/2 tl vloeibare sucralose
  • 1 tl vanille-aroma
  • snuf zout

Bereiding 20 minuten +25 minuten oventijd:

Doe de dadels in een kom en schenk er heet water over. Laat ze een kwartier weken.

Verwarm de oven op 175 graden.

Laat de zwarte bonen uitlekken, spoel ze af met water en laat nogmaals goed uitlekken.

Smelt de kokosolie een minuut in de magnetron.

Meng met een keukenmachine (of blender) de zwarte bonen op de hoogste stand samen met alle andere ingrediënten tot een egaal beslag. Dit duurt (bij mijn keukenmachine) een minuutje of 3.

Bekleed een kleine ovenschaal met bakpapier.

Giet het beslag in de schaal en bak de brownie ongeveer 25 minuten in de oven.

Test met een satéeprikker of de brownie niet nog te nat is. Laat de brownie goed afkoelen en snijd in 12 stukken.

Tips:

  • Door de ovenschaal licht in te vetten met olie en het overtollige papier weg te knippen, blijft het bakpapier beter zitten.
  • Nog lekkerder als je er na het mengen nog wat kokosrasp of cacaonibs aan toevoegt, maar dan krijg je weer wel meer calorieën!

Voedingswaarde per portie:

Energie 97 kcal, Vet 4,7 g waarvan verzadigd 3,3 g, Eiwit 3,3 g, Koolhydraten 9,1 g, Vezels 2,6 g.

Brownies
Getagd op:                    

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WhatsApp openen
1
Meer weten?
Hoi! Kan ik je ergens mee helpen?