Op het moment dat ik tegen mijn cliënten begin over sporten en bewegen, beginnen de meesten met hun ogen te rollen. Sporten? Gatver! En ik begrijp dat helemaal. Mensen die mij als kind hebben gekend, weten dat sport niet mijn ding was. Ik probeerde altijd onder gym uit te komen. Voor de jongeren onder ons: gym was wat jullie tegenwoordig LO noemen. Maar goed ik dwaal af.

Heel veel mensen houden niet van sporten, of kunnen het niet vanwege lichamelijke problemen. Wat dan? In de loop van de jaren heb ik natuurlijk al het één en ander aan ideeën opgedaan. Zo heeft een vriendin van mij een tv bij haar hometrainer gezet. Zij fietst op haar hometrainer, terwijl ze naar haar favoriete series kijkt. Zij sport nog steeds niet, vindt ze. Zij kijkt tv, terwijl ze fietst. Soms wel 2 uur per dag. Ik heb haar afgeraden om Netflix te nemen: Stel je voor dat ze gaat bingewatchen;)

Een andere vriendin heeft problemen met haar rug en kreeg het advies om te gaan hoelahoepen. Zij hoelahoept iedere dag een half uur, een kwartier linksom en een kwartier rechtsom, terwijl ze luistert naar spotify. Beide vriendinnen hebben iets gevonden wat het bewegen fun maakt. En als iets leuk is, dan is het geen probleem om het vol te houden. Het hele woord “volhouden” is niet van toepassing, want je hebt geen wilskracht nodig om iets te doen wat fun is.

Heb jij ook een manier van bewegen die jij leuk vindt om te doen? Laat het me hieronder weten!

Make it FUN to get it done!
Getagd op:                            

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WhatsApp openen
1
Meer weten?
Hoi! Kan ik je ergens mee helpen?