Met zweet in mijn handen zat ik op 21 april klaar om mijn onderzoekscriptie te verdedigen. Vanaf kwart over 9 zat ik al in de lobby van de Zoom-vergadering, die om half 10 zou beginnen. Om 9.37 uur kwamen er eindelijk 2 beoordelaars in beeld. Dat waren hele lange minuten… Na een presentatie over mijn afstudeeronderzoek werden er vragen gesteld die ik bijna allemaal naar tevredenheid kon beantwoorden. Daarna moest ik terug naar de lobby en werd er overlegd. Toen ze terugkwamen werd ik gefeliciteerd! “Jippie!” schijn ik geroepen te hebben en vervolgens kreeg ik de punten voor mijn eindgesprek en de scriptie te horen, een 7,5 en een 7. Zo ontzettend blij mee.

Het is een ongelooflijke opluchting om de opleiding af te ronden waar ik ruim 5 jaar mee bezig ben geweest. Begrijp me niet verkeerd, ik vond het een hele leuke en interessante studie, die ik met heel veel plezier heb gedaan. Maar het waren ook bewogen jaren: Drie keer verhuisd, mantelzorg gedaan voor mijn vader die twee jaar geleden is overleden. Een klinische stage in het ETZ in Tilburg die onderbroken werd door Corona. Gewerkt op de Corona-afdelingen als voedingsassistent. Vervolgens een afstudeeronderzoek gedaan voor datzelfde ziekenhuis. Het was ongelooflijk interessant dat onderzoek, over de gevolgen van bariatrische chirurgie bij mensen met diabetes type 1, maar het proces van het schrijven van de scriptie was pittig en frustrerend.

Maar goed alle hindernissen zijn genomen en ik mag mezelf nu diëtist noemen. Dat betekent dat ik nu ook cliënten met medische problemen mag begeleiden. Tot nu toe mocht ik als BGN gewichtsconsulent alleen mensen en kinderen met gewichtsproblemen begeleiden, die voor de rest gezond zijn. Nu mag ik ook mensen begeleiden met diabetes, hartproblemen, darmziekten… met en zonder gewichtsproblemen.

En vandaag werd mijn diploma uitgereikt… door een koerier, want een “echte” diploma-uitreiking kan niet, vanwege Corona. Anders dan ik het ooit voor me zag, maar daarom ben ik er niet minder blij om!

Diploma-uitreiking per koerier
Getagd op:                                        

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WhatsApp openen
1
Meer weten?
Hoi! Kan ik je ergens mee helpen?