Lekker enge paprika’s met een vegetarische vulling. Dit recept is voor 4 paprika’s. Eén parika is lekker als lunch of lichte avondmaaltijd. Voor een volledige avondmaaltijd reken je 2 paprika’s.

  • 125 gram bulgur-quinoa mix (of zilvervliesrijst)
  • 4 paprika’s
  • 1 kleine aubergine
  • 1 eetlepel vloeibare bakboter
  • 1 rode ui
  • 2 dikke tenen knoflook.
  • 25 gram pijnboompitten
  • 3 eetlepels rode pesto
  • 1 citroen
  • 10 basilicumblaadjes
  • Zout en peper naar smaak
  • Eventueel 50 gram geraspte kaas

Bereiding (30 min + 35 min oven):

Kook de bulgur-quinoa mix of de zilvervliesrijst volgens de aanwijzing op de verpakking.

Haal het “deksel” van de paprika, verwijder zo goed mogelijk de zaadjes en zaadlijsten en snij er ogen, mond en neus uit. Bewaar de paprikadeeltjes. Snij de aubergine in kleine stukjes en snipper de ui en de knoflook.

Verwarm de oven voor op 200 graden elektrisch / 180 graden hetelucht.  Rooster de pijnboompitten in een droge hapjespan of wok totdat ze goudkleurig zijn. Haal ze van het vuur en hou ze apart.

Smelt de bakboter in dezelfde pan en fruit de ui op zacht vuur tot hij glazig ziet (ca. 10 minuten), voeg op het laatst de knoflook toe en laat die een minuutje meebakken.

Voeg daarna de aubergine en paprikadeeltjes toe en bak nog eens een 10 minuten, op iets hoger vuur. Voeg wat water toe als he te droog wordt.

Rasp de citroen boven de pijnboompitten. Scheur de basilicumblaadjes in stukjes.

Voeg de bulgur/quinoa/rijst en de pesto toe. Verwarm het al roerende een minuut of 2. Haal het dan van het fornuis.

Voeg de citroenrasp, pijnboompitten, basilicum en eventueel de geraspte kaas toe. Proef en voeg peper en zout naar smaak toe (of zet het op tafel).

Vul de paprika’s met het mengsel, doe het deksel er terug op en zet vast met cocktailprikkers. Leg ze in een diepe ovenschaal met het gezicht naar boven en bedek met aluminiumfolie. Zet de schaal 25 minuten in de oven, verwijder daarna de aluminiumfolie en laat het daarna nog eens 10 minuten in de oven.

Voedingswaarden per paprika zonder kaas:

Energie 272 kcal, Vet 11,1 g waarvan verzadigd 1,3 g, Eiwit 7,9 g, Koolhydraten 30,7 g, Vezels 7,8 g

Halloween gevulde paprika’s
Getagd op:                                

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *