Een verrassende manier om corona snacken te verminderen

Ik moet wat bekennen… gisteravond kocht ik een pak chocolate chip cookies. De laatste maanden gebeurt me dat steeds vaker, die lekkere trek. Een onbedwingbare behoefte. Het heeft natuurlijk te maken met het onbestemde gevoel dat de Corona pandemie me geeft. Ik weet niet precies hoe ik het moet omschrijven. Deels verveling omdat alle dagen op elkaar lijken. Deels ook stress vanwege het schrijven van een scriptie waar maar geen eind aan lijkt te komen. Deels ook de onzekerheid over wat er wanneer gaat gebeuren. Ik weet dat ik niet mag klagen: Wij hebben geen vrienden of familie verloren en ons gezin is gezond gebleven. Ik heb zelfs geen studievertraging opgelopen.

En toch… dat onbestemde gevoel. Ik ben niet de enige, bijna iedereen die ik spreek heeft er last van: Eten wanneer je eigenlijk geen honger hebt, gewoon om je beter te gaan voelen. Hoofdhonger. Geen maaghonger. Want echt lichamelijke honger is het zeker niet.

Nou kun je daar op twee manieren mee omgaan. Je kunt jezelf ontzettend op je kop geven omdat je iets neemt wat onnodig vet, zoet en ongezond is, waardoor je je nog rotter gaat voelen. Gevolg is dat je dan nog meer behoefte krijgt om dat rotgevoel te verdrijven en aangezien dat pak koekjes nog niet op is… juist, daar gaan ook de rest van de koekjes. Niet dat het helpt, want dat rotgevoel wordt na een pak koekjes alleen maar erger. En wie weet wat voor lekkers er nog meer in huis is. Of bezorgd kan worden…

Overgewicht ontstaat niet door het eten van 2 koekjes

Beter is om jezelf zo snel mogelijk te vergeven en te accepteren dat je niet perfect en onfeilbaar bent. Wie wel? Wees lief voor jezelf, zoals je voor een goede vriendin zou zijn. Grote kans dat het dan wel bij één of twee koekjes blijft. Onthoud, dat overgewicht niet ontstaat door twee koekjes, net als dat één dag op water en sla er niet voor zorgt dat je slank wordt.

Dus als je teveel gegeten hebt, of dat nu koekjes is of iets anders, vergeef jezelf zo snel mogelijk. Je bent echt niet de enige!

Het beste om te doen als je teveel koekjes gegeten hebt
Getagd op:            

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WhatsApp openen
1
Meer weten?
Hoi! Kan ik je ergens mee helpen?