Hoe eet je een olifant? Hapje voor hapje…

Als ik aan iets begin, heb ik vaak een negatieve stem in mijn hoofd, die zegt: “Dit is te groot en te moeilijk, dit kan je niet! Je bent te moe, je hebt te weinig tijd, je hebt meer informatie nodig…” enzovoorts, enzovoorts. Vooral als het een nieuw, moeilijk of onoverzichtelijk project is. Of allemaal tegelijk. Bij mij gaat het meestal om sporten of studeren, maar het kan ook gaan om het maken van een brochure of een workshop. Voor mij werkt het dan goed om die stem voor de gek te houden. Ik gebruik dan de “strategie van de volgende hoek”: ik vertel mezelf – bij hardlopen – dat ik alleen maar naar de volgende hoek hoef te lopen. Daarna mag ik stoppen en terug wandelen. Maar als ik bij die volgende hoek ben, ga ik naar de volgende  hoek of naar de volgende lantaarnpaal, zodat ik uiteindelijk veel meer doe dan ik in het begin van plan was.

Gebruik jij deze strategie ook?

 

Hou jezelf voor de gek!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WhatsApp openen
1
Meer weten?
Hoi! Kan ik je ergens mee helpen?