Hoe vaak ben jij naar een “vrijblijvend kennismakingsgesprek” geweest? En hoe vaak is je dan verteld dat je niet geholpen kan worden? Vast niet vaak.

Zojuist had ik een een fijn kennismakingsgesprek met een vrouw die graag met mij verder wilde. We hadden een “klik”. Toch gaat ze geen traject bij me volgen.

Ze vertelde tijdens het gesprek namelijk over bepaalde gezondheidsproblemen, waarvan ik weet dat die vaak verholpen kunnen worden met een speciaal dieet en intensieve begeleiding door een diëtist. Een gespecialiseerde diëtist, want niet elke diëtist heeft die kennis. 

Ik heb voor haar een aantal adressen opgezocht van de gespecialiseerde diëtisten bij haar in de buurt. Zodat ze zo goed mogelijk geholpen wordt. Misschien zie ik haar daarna nog terug. Waarschijnlijk niet. 

De gezondheid van mijn cliënten is voor mij het belangrijkst. Dat lijkt zo vanzelfsprekend, maar dat is het vaak niet. Maar bij mij is een kennismakingsgesprek echt vrijblijvend. Als er geen klik is, of als ik denk dat iemand anders beter kan helpen, dan verwijs ik door. Gezondheid is één van de belangrijkste, zo niet de belangrijkste voorwaarde voor geluk. En daar speel je niet mee. Dat neem je serieus.

Ik kan je zelf niet helpen, maar…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WhatsApp openen
1
Meer weten?
Hoi! Kan ik je ergens mee helpen?