Weer een snel, lekker en gezond recept, mijn favoriete soort 🙂

4 personen

Bereidingstijd 25 minuten

Ingrediënten:

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 300 gram kipfile
  • 250 gram champignons
  • 600 gram Chinese roerbakgroenten
  • 1 klein blikje ananasstukjes
  • 250 gram zilvervliesrijst
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 1 groentenbouillonblokje
  • 5 eetlepels sweet chili saus
  • 100 ml water

Bereiding:

Kook water in een pan voor de rijst en kook deze volgens de gebruiksaanwijzing.

Snij de kipfilet in blokjes.

Verhit de olijfolie en bak de kipfilet rondom bruin.

Snij intussen de champignons in vieren.

Voeg de champignons, de gesneden groenten en de ananasstukjes toe.

Knijp de knoflookteentjes boven het mengsel uit.

Voeg de kerriepoeder, bouillonpoeder, chilisaus en het water toe.

Laat 15 minuten pruttelen op laag vuur en serveer met de gekookte rijst.

Voedingswaarden p.p.:

Energie 434 kcal, Vet 8,6 g waarvan verzadigd 1,7 g, Eiwit 26,8 g, Koolhydraten 58,8 g, Vezels 7,3 g.

Kipkerrieschotel met rijst
Getagd op:                            

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *