Je bent al 6 weken bezig en er is al 5 kilo af. Je kunt die ene broek weer aan, die met geen mogelijkheid meer dicht ging. Je zou hartstikke blij moeten zijn, maar je voelt je nog steeds ontevreden. Want niemand heeft er iets over gezegd.

OK, zelf heb je ook niets verteld, omdat dit de zoveelste keer is dat je bezig bent met afvallen. Maar, come on! Je bent al een hele maat minder. Zien ze het dan niet? Zou er nog veel meer af moeten? Hoe lang gaat het nog duren voordat mensen het wel zien?

Herken je dat? Heb jij wel eens op zo’n punt gezeten? Dat je je afvraagt waar je al die moeite voor doet? Dat je niet meer durft te vertellen dat je weer op dieet bent? Dat je het gevoel hebt, dat je niet gezien wordt?

Dat is het punt waarop het fijn is als je begeleid wordt. Dat iemand je vertelt dat je het goed doet, dat je een reminder krijgt om goed voor jezelf te zorgen of een tip waardoor je minder trek hebt. Iemand waartegen je eerlijk kunt vertellen over die ene avond waarop alles tegenzat en dat je je hebt laten gaan. Die daarnaar luistert zonder jou te veroordelen. Want dat doe je zelf al genoeg: jezelf bekritiseren.

Afvallen zonder begeleiding is namelijk moeilijk. Het is niet ingewikkeld, het is een kwestie van minder eten en drinken aan de ene kant en meer bewegen aan de andere kant. Maar je lichaam heeft mechanismes om er voor te zorgen dat het op hetzelfde gewicht blijft: per afgevallen kilo krijg je meer trek en ga je minder energie verbruiken. Dan hebben we het nog niet over alle feestjes, etentjes en gezellige avondjes, waarbij je allerlei lekkers onder je neus geschoven krijgt.

Veranderen is moeilijk en het is helemaal niet gek om daar begeleiding bij nodig te hebben. Je hebt begeleiding gehad om te leren lezen, zwemmen, autorijden, noem maar op. In het begin moest je over ieder onderdeel nadenken. Je werd door de leraar herinnerd aan alle details. Die leraar of lerares had aandacht voor je, die zag jouw vooruitgang, gaf je complimentjes en hielp je op het moment dat je het even misging. En kijk nu eens naar jezelf: al die dingen doe je zonder er bij na te denken, alsof je het altijd al hebt gedaan. Zonder twijfels.

Dat is wat ik ook voor jou wil: dat je er niet bij na hoef te denken. Dat je automatisch de dingen doet die goed voor jou zijn. Natuurlijk kies je wel eens voor iets lekkers, maar daar geniet je dan ook bewust van. Net als in de rest van je leven. Dat is wat het betekent om van jezelf een prioriteit te maken. Om voor jezelf te kiezen. Daar krijg je energie van.

Als je ervoor kiest om door mij begeleid te worden, dan kies je voor jezelf. Je kiest dan namelijk voor persoonlijke aandacht voor jou en 4 maanden begeleiding tijdens jouw veranderproces. Want jij gaat echt veranderen. In een vrouw met zelfvertrouwen, die blij is met haar lichaam en haar energie. Geen twijfels meer waar je het allemaal voor doet: je doet het voor jezelf.

Meer weten? Kijk dan hier of maak gratis een vrijblijvende afspraak.

Niemand ziet hoeveel ik al afgevallen ben…
Getagd op:            

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WhatsApp openen
1
Meer weten?
Hoi! Kan ik je ergens mee helpen?