Ja, je bent er 20 minuten mee bezig, maar je kunt het in de koelkast of de vriezer bewaren. Dan kun je ‘s ochtends even een portie in de magnetron opwarmen terwijl je je koffie zet en je hebt een snel, heerlijk en verzadigend ontbijt waar je uren op door kunt.

bananenbrood met havermout en walnoten

Ingrediënten (voor 8 porties):

  • 3 bananen
  • 15 ml (1 eetlepel) sucralose
  • 2 eieren
  • ½ theelepel zout
  • ½ theelepel vanille extract
  • 1 theelepel (1 zakje) baksoda
  • ¼ theelepel kaneel
  • mespunt nootmuskaat
  • 450 ml halfvolle melk
  • 265 gram havermout
  • 60 gam gehakte walnoten

Bereiding: 20 min + 40 min oven

Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius.

Prak de bananen en doe ze in een grote kom. Voeg daarna de sucralose, eieren, zout, vanille extract, baksoda, kaneel en nootmuskaas toe en roer ze met een garde.

Voeg de melk toe en mix opnieuw.

Roer er tenslotte de havermout en de walnoten met een lepel doorheen.

Bekleed een ovenschaal van ongeveer 14×20 cm met bakpapier en giet hierin het beslag

Bak in de oven voor ongeveer 40 minuten.

Kan warm of koud gegeten worden.

Tip: Het handigste is om het bananenbrood direct uit de oven in porties te verdelen. Het kan afgesloten 5 dagen in de koelkast bewaard worden of 3 maanden in de vriezer.

Voedingswaarden per portie:

Energie 263 kcal, Vet 10 gram, waarvan verzadigd 2 gram, Eiwit 10 gram, Koolhydraten 33 gram, Vezels 4 gram

Ontbijtrecept: bananenbrood met havermout en walnoten
Getagd op:                

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WhatsApp openen
1
Meer weten?
Hoi! Kan ik je ergens mee helpen?