4 personen

Heerlijk curry met veel groenten en kippendijfilet

Ingrediënten:

  • 200 gram geschrapte wortels
  • 2 blikken (400 gram)  tomatenblokjes
  • 100 ml water
  • 2-3 uien
  • 1 gele paprika
  • 2 groentebouillonblokjes
  • 4 eetlepels milde currypasta
  • 3 cm gemberwortel
  • 300 gram kippendijfilet
  • 300 gram basmatirijst

Bereidingstijd totaal: anderhalf uur (waarvan je 20 minuten echt bezig bent)

Kook de wortels ca. 15 minuten.

Verwarm intussen de tomatenblokjes en het water in een braadpan.

Was de paprika. Snij de uien in ringen en de paprika in blokjes. Schil de gemberwortel en snij in kleine stukjes.

Voeg uien, paprika en gember aan het tomatenmengsel toe.

Verkruimel de bouillonblokjes boven de pan en voeg de currypasta toe.

Giet de wortels af, halveer ze overlangs en snij ze in stukjes van ca. 3 cm.

Voeg de wortels toe aan de curry.

Pas als de curry weer pruttelt, voeg je de kippendijfilet toe. Let er op dat de kip helemaal bedekt wordt door de saus.

Laat de curry ongeveer een uur op laag vuur pruttelen: af en toe omscheppen.

Begin ongeveer een kwartier voor etenstijd met het klaarmaken van de basmatirijst.

Tegen etenstijd haal je de kip eruit en snij het in kleinere stukjes, die moet eigenlijk al vanzelf uit elkaar vallen.

Eet smakelijk!

Tip: De suikers uit basmatirijst worden langzamer in het bloed opgenomen dan van andere witte rijstsoorten. Nog beter is zilvervliesrijst (meer vezels, vitaminen en mineralen), maar veel mensen (en ik zelf ook) vinden die minder lekker…

Recept: Curry met groenten en kippendijfilet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WhatsApp openen
1
Meer weten?
Hoi! Kan ik je ergens mee helpen?