(1 persoon)

Ik ben de enige thuis die broodkorstjes eet. Als ik een paar keer buiten de deur heb gegeten, zoals deze week, dan zijn het er wel héél veel. Daarom kwam deze tonijnsalade wel van pas om de broodkorstjes plus nog wat andere restjes op te maken….

Bereidingstijd: 10 minuten

Ingrediënten:

  • 100 gram kleine tomaten
  • Stuk komkommer
  • ¼ rode ui
  • ¼ rode paprika
  • 2 sneetjes oud volkorenbrood
  • 1 klein blikje tonijn op water (naturel) (70-100 gram)
  • ½  eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepels azijn
  • 1/2 theelepel mosterd
  • Peper naar smaak
  • 5 blaadjes basilicum

Bereiding:

Maak de groente schoon.

Snijd de tomaten in partjes. Halveer de komkommer en verwijder met een lepeltje het zaad. Snij de komkommer in boogjes. Snij de ui in snippers en de paprika in blokjes.

Laat de tonijn uitlekken en verdeel hem in stukjes.

Rooster eventueel het brood of bak het in een droge koekenpan. Breek het in grove stukken.

Klop een dressing van de olie, 1 eetlepel water, de azijn, de mosterd en wat peper.

Scheur de basilicum in stukjes. Meng alles door elkaar.

Tip: als je de salade voor de lunch meeneemt, gebruik dan gedroogde basilicum en neem de tonijn, brood en dressing apart mee.

Bevat per persoon:

Energie 343 kcal, Vet 8 gram waarvan verzadigd 1,4 gram, Eiwit 30,2 gram, Koolhydraten 33,1 gram, Vezels 7,5 gram

Recept: Panzanella tonijnsalade
Getagd op:                            

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *