pasta met zalm en broccoli

4 personen

Bereidingstijd: 15 – 20 minuten

Dit is een van mijn favoriete recepten, omdat het gezond is en snel op tafel staat. En het is superlekker, want er wordt regelmatig voor een 2e of 3e keer opgeschept.

  • 250 g volkoren pasta
  • 2 tenen knoflook
  • 800g broccoli
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 250 ml demi crème fraîche
  • 250 g gerookte zalmsnippers
  • 3 theelepels Italiaanse kruiden (of 1 theelepel oregano, tijm en basilicum)
  • zout en peper naar smaak

Kook de pasta in ruim water beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Kook in een andere pan ongeveer 1 liter water met 1 tl zout.

Pel en snijd ondertussen de knoflook in dunne plakjes en snijd de broccoli in kleine roosjes, de stronk in dunne plakjes.

Laat de broccoli ongeveer 5 minuten blancheren in de pan met kokend water.

Verhit in een hapjespan de olijfolie en fruit de knoflook zacht zonder hem te laten kleuren.

Voeg de zalmsnippers toe en bak deze 2 minuten.

Draai het vuur laag en voeg de crème fraîche en de Italiaanse kruiden toe.

Breng op smaak met zout en (versgemalen) peper.

Voeg daarna zowel de broccoli en als het zalmmengsel toe aan de pasta en meng het goed. Schep de pasta in diepe borden.

TIP:
Door de verse broccoli te vervangen door broccoli uit de vriezer, kun je nog meer tijd besparen. Groenten uit de vriezer zijn vaak net zo voedzaam als verse groenten uit de supermarkt. Vers uit de moestuin is natuurlijk wel beter dan de diepvries. 

Recept: Pasta met zalm en broccoli
Getagd op:                    

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *