(2 personen)

Deze salade is handig om restjes op te maken. Restjes gekookte aardappel, rijst of pasta, groenten. Eieren die tegen de datum aanlopen kunnen een paar dagen langer gegeten worden als ze hard gekookt worden, dus die kun je er ook goed in verwerken. Verder groenten als komkommer, paprika en wortel of een restje vlees of gekookte groenten.  

Basis:
200 gram gemengde salade (als je veel andere groenten hebt, is zelfs dit niet nodig)
½ ui, fijngesneden

Aanvullen met restjes:

  • Gekookte aardappel, rijst of pasta
  • Koud vlees
  • Komkommer
  • Geraspte wortel
  • Paprika
  • Augurken, kleingesneden
  • Tomaatjes
  • Gekookt ei
  • Bolletjes geitenkaas, feta, Turkse witte kaas, mozzarella
  • Gerookte kippenreepjes, tonijn of makreel uit blik

Dressing (lekker in combi met geitenkaas):

  • 1 eetlepel olijfolie extra vergine
  • 1-2 eetlepels azijn
  • 1 eetlepel mosterd
  • ½ eetlepel honing
  • Zout en peper naar smaak

Of

  • 1 eetlepel olijfolie extra vergine
  • 1-2 eetlepels azijn
  • Zout
  • Peper
  • Kruiden naar smaak
Restjessalade
Getagd op:                            

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *