Herken je dit? Om half 6 ’s avonds stap ik de shop van het benzinestation binnen. Op weg naar huis bleek mijn benzinetank bijna leeg te zijn, net als mijn maag. Heerlijke geuren van versgebakken broodjes en gefrituurde snacks drijven me tegemoet. Als vanzelf loop ik naar de broodjescounter en bestel een ham-kaascroissant. Pas daarna reken ik de benzine af. In de auto eet ik met grote happen de croissant op.

Niet handig, want ik weet als afslankcoach dondersgoed dat die croissant bomvol snelle suikers en verzadigd vet zit, goed voor een slordige 250 calorieën, terwijl de gemiddelde vrouw er 2.000 op een dag verbruikt.

En het ergste is: ik heb er niet eens van genoten, want ik heb haast. Met een gezin, een praktijk en een studie is er altijd meer werk dan tijd. 

Heb jij dat ook wel eens gehad? Dat die geur gewoon sterker is dan je wilskracht? En dat je jezelf daarna schuldig voelt omdat je echt van plan was om minder te snacken?

Meestal neem ik gezonde tussendoortjes mee, zodat ik niet overvallen wordt door snacktrek. Maar niet altijd dus. Door wat er in het tankstation gebeurde, besef ik weer hoe belangrijk het is om op tijd een tussendoortje te eten, zodat ik niet hoef te vertrouwen op wilskracht. 

Mijn favoriete, gezonde tussendoortjes heb ik gedeeld in een e-book: Nooit meer snacktrek. Met de tips en recepten in dit boek kun jij er ook voor zorgen dat je op tijd een gezond tussendoortje eet, waardoor je minder gaat snacken. Zo wordt het makkelijker om af te vallen. Je kunt het e-book gratis downloaden op levengewicht.nl/nooit-meer-snacktrek/.

Eet smakelijk!

Snacktrek versus wilskracht: 1-0

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WhatsApp openen
1
Meer weten?
Hoi! Kan ik je ergens mee helpen?