Heb je ooit wel eens gehoord hoe de aardappel zo populair is geworden in Europa? De aardappel komt namelijk oorspronkelijk uit Zuid-Amerika. Geleerden waren destijds enthousiast over de ontdekking, want de knol groeit in veel klimaten en is erg voedzaam. Ze dachten, dat het de oplossing zou kunnen zijn voor de vele hongersnoden.

Fantastisch toch? Probleem alleen was dat de mensen wilden het niet wilden eten, ze vonden het smakeloos en beschouwden het als varkensvoer.

In de 18e eeuw maakte de Pruisische heerser Frederik de Grote het consumeren en telen van de aardappel in zijn rijk verplicht, maar dit werkte niet.  Toen gooide hij het over een andere boeg: hij maakte het tot een koninklijk product dat alleen in de koninklijke tuinen geteeld mocht worden. De consumptie van aardappelen voor het gewone volk werd verboden. Binnen de kortste keren sierde de pieper vele Duitse akkers. De rest is geschiedenis.

Zo zie je maar: Wat niet mag is leuk en lekker.
Op de één of andere manier worden dingen ontzettend interessant op het moment dat het verboden is.

Dingen die “toegestaan” zijn, zijn juist veel minder interessant. Geldt dat ook voor jou? Is eten voor jou goed of slecht?

Voor veel mensen betekent gezond eten hetzelfde als eten dat is toegestaan. Dus is het per definitie niet leuk, niet lekker en al helemaal niet interessant. Daardoor heb je voortdurend het gevoel dat je omringd wordt door eten dat je wil, maar niet mag. En voel je je altijd gefrustreerd omdat je nooit iets lekkers mag of schuldig omdat je weer iets gegeten hebt dat je niet mocht.

Wat je dan nodig hebt is om je manier van denken te veranderen. Van niet mogen naar niet willen. Zelf bepalen wat je eet, zelf kiezen om goed voor jezelf te zorgen. Want alleen als je je manier van denken verandert over eten, zul je tevreden worden over jezelf.

Verboden vruchten
Getagd op:                                    

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WhatsApp openen
1
Meer weten?
Hoi! Kan ik je ergens mee helpen?