OK, deze zijn niet helemaal volgens de Schijf van 5, maar wel een stuk meer dan mijn oude recept met alleen roomboter en witte bloem. Bovendien ontzettend lekker, dus ik deel het toch 🙂

Je hebt nodig (voor 12 tot 15 cakejes):

  • 200 gram volkoren meel
  • 1 zakje bakpoeder
  • 190 gram suiker
  • 50 gram roomboter
  • 125 gram vloeibare bak en braad
  • 4 eieren
  • 1 kleine appel
  • keukenmachine of mixer
  • papieren cakevormpjes
  • cakevorm voor 12 cakejes

Verwarm de oven voor op 180 graden

Doe alles tot en met de eieren in een keukenmachine. Laat het een minuutje of 2 draaien tot het beslag glad is.  Als je geen keukenmachine hebt, gebruik dan een mixer, maar dat duurt wel wat langer voor het glad is.

Schil intussen de appel en snij in kleine blokjes. Schep deze door het beslag.

Schep de vormpjes in de cakevorm bijna vol en bak ongeveer 20 minuten in het midden van de oven. 

Haal de cakejes eruit en laat afkoelen .

Als je nog beslag over had (ik wel) kun je dat nu in cakevormpjes doen en nog een rondje bakken.

Voedingswaarden per cakeje:

Energie 216 kcal, Vet 12,3 gram waarvan verzadigd 3,1 gram, Eiwit 3,1 gram, Koolhydraten 22,2 gram, Vezels 1,6 gram

Volkoren appelcakejes

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WhatsApp openen
1
Meer weten?
Hoi! Kan ik je ergens mee helpen?