“Water, alsjeblieft”, zeg ik meestal. Ik vind het lekker. Gewoon uit de kraan, zonder poespas. Maar iedereen is anders, dus wat drink je als gezond alternatief?

  1. Fruitwater: voeg wat stukjes fruit toe aan je water, zoals citroen, sinaasappel of een aardbei in schijfjes. Ook een takje verse munt of een schijfje komkommer zorgen voor een verfrissende smaak. Of probeer deze tips met bruisend mineraalwater in plaats van met “plat” water. Kijk voor heerlijke ideeën eens op deze website.
  2. Creatieve ijsblokjes: IJskoud water smaakt beter, zeker in de zomer. IJsblokjes met een smaakje maken het nog beter: maak ijsblokjes van geperste citroen, limoen of gepureerde muntblaadjes of komkommer. 
  3. Thee: Groen of zwarte thee is het beste voor je. Je hebt het in gigaveel smaken; vaak is het zelfs moeilijk om de “gewone” te krijgen.  Gewoon of smaakje maakt niet uit, dus neem wat je lekker vindt. Kruidenthee en rooibosthee zijn eigenlijk geen thee, but who cares? Er zit geen cafeïne/theïne in, waardoor ze een goed alternatief zijn voor thee als je ‘s avonds niet makkelijk inslaapt.
  4. Koffie: heerlijk, dat eerste kopje koffie ‘s ochtends… daar kan ik echt van genieten… Goed nieuws: Koffie zonder suiker past in een gezond eetpatroon met de Schijf van Vijf.  Tenminste… als je het beperkt tot maximaal 4 kopjes filter- of senseokoffie. De enkele, niet de dubbele! Dit is vanwege de cafeïne. Bij espresso of koffie van cups is het advies om er maximaal 2 tot 3  kopjes van te nemen. Dit vanwege een andere stof, cafestol, die een slechte invloed heeft op cholesterol.
  5. Melk en karnemelk: Lekker en gezond. Levert namelijk veel calcium, wat uiteraard belangrijk is voor opbouw en behoud van sterke botten en tanden. Wie wil dat nou niet? Sojamelk en kefir mogen ook, probeer die eens uit als je gewone melk niet kan verdragen of niet lekker vindt. 

Af en toe kun je best eens iets anders nemen: frisdrank (al dan niet light), chocolademelk, drinkbouillon of een wijntje (whisky, bier, etc.). Maak er een tractatie van, dan geniet je er ook echt van!


Wat wil je drinken?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WhatsApp openen
1
Meer weten?
Hoi! Kan ik je ergens mee helpen?