Twee weken geleden had ik het evaluatiegesprek met een stralende cliënte. Zoals afgesproken droeg ze haar nieuwe, mintgroene broek. Die broek was twee maten minder dan de vorige zomerbroek van hetzelfde merk, want ze is in 4 maanden tijd 14 kilo afgevallen. Toch was dat niet het belangrijkste resultaat, vond ze.  Dat was, dat ze zich weer fit voelt en lekker in haar vel zit.

Ze heeft zo’n enorme ontwikkeling doorgemaakt deze maanden, want toen ze binnenkwam had ze behoorlijke twijfels of het haar zou lukken om het zolang vol te houden. Ze had al meer diëten geprobeerd, in haar eentje, maar iedere keer gebeurde er weer wat, waardoor ze er na een paar weken mee stopte. Ziek, vakanties, druk op het werk.  Waarna alle kilo’s weer vrolijk terugkwamen. Waarschijnlijk herken je dat wel.

Haar zelfvertrouwen op dat gebied was ook tot het nulpunt gedaald, door al die diëten. Wat ze nu doet is geen dieet. Het is haar normale eetpatroon (geworden), waarin ruimte is voor af en toe een wijntje, feestje of uit eten. Bewust kiezen zorgt ervoor dat ze het gevoel heeft dat ze alles kan eten en drinken wat ze wil en toch kan afvallen.

Dit keer is het haar dus wel gelukt om af te vallen, ondanks 2 vakanties en een behoorlijk heftige griep. Ze heeft weer zelfvertrouwen gekregen, gewoon omdat ze weet dat ze op deze manier haar hele leven kan blijven eten. Ze heeft haar streefgewicht nu zelfs naar beneden bijgesteld, een gewicht dat haar eerst onmogelijk leek, maar dat nu bereikbaar is. Zo ontzettend mooi om dat te zien en ik ben zo dankbaar dat ik daar aan heb kunnen meehelpen, door haar stok-achter-de-deur te zijn. Ook al heeft ze het natuurlijk allemaal zelf gedaan!

Zou jij ook blijvend willen afvallen? Je kunt nu direct een gratis motivatiegesprek inplannen, om te kijken of het klikt.

Zelfvertrouwen is onbetaalbaar.
Getagd op:                                                                        

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WhatsApp openen
1
Meer weten?
Hoi! Kan ik je ergens mee helpen?