Ik vind het belangrijk dat er
evenwicht is tussen een leuk leven
en een gezond gewicht.

Wil jij ook meer balans in je leven?
Meld je dan aan voor de mails met
tips, recepten en inzichten die ik regelmatig stuur.

Ik ben Levengewicht begonnen omdat ik mensen wil helpen om evenwicht te vinden. Evenwicht tussen een goed, gezond gewicht en een leuk leven. Ik zie namelijk heel veel vrouwen om me heen die worstelen met overgewicht. Terwijl dat niet hoeft. Tijdens mijn studie heb ik veel geleerd over wat werkt om van overgewicht af te komen en je gewicht op peil te houden. Het niet alleen een kwestie van calorieën tellen. Het gaat net zo goed om genoeg slapen, tijd voor jezelf nemen en leuke dingen doen met je familie en vrienden. Goed voor jezelf leren zorgen.

Graag stel ik me aan je voor: Ik ben Gina van Zundert, afslankcoach. Naast mijn praktijk studeer ik voor diëtiste.

Ik help mensen om blijvend af te vallen op hun eigen, unieke manier. Op een manier die past bij wie ze zijn en bij hun leven.

Met heel veel persoonlijke aandacht. Aandacht voor het waarom en het hoe van afvallen.

Zodat het gaat voelen als goed voor jezelf zorgen, in plaats van het zoveelste dieet.

Blijvend afvallen gaat namelijk meer om hoe je denkt over eten, drinken en bewegen, dan om hoeveel calorieën je binnenkrijgt en verbruikt. Dat is belangrijk, begrijp me niet verkeerd, maar dat zorgt niet voor blijvend resultaat.

Blijvend afvallen vraagt om een andere manier van denken. Bewuster genieten van wat je eet, nee zeggen tegen dingen waar je geen trek in hebt en vooral normaal eten.

Daarom verkoop ik geen shakes en vind ik dat er ruimte moet zijn af en toe voor iets wat niet persé gezond is. Een dagelijks verwenmomentje.

 “Je galblaas moet verwijderd worden.” zei mijn huisarts. Ik was opgelucht, het was geen maagkanker.

Ik had al een half jaar last van mijn maag. De huisarts had verschillende soorten maagzuurremmers voorgeschreven, maar die hielpen niet. Ik had zelf aangedrongen op een maagonderzoek. Mijn moeder is overleden aan maagkanker. Al jaren slikte ze een steeds hogere dosis maagzuurremmers voordat er eindelijk een maagonderzoek gedaan werd. Toen was het al te laat om er nog iets aan te doen… Ik was bang dat ik ook maagkanker had. Uit het maagonderzoek bleek dat er gal in mijn maag kwam. Volgens mijn huisarts kon dat opgelost worden door de galblaas te verwijderen. Hij verwees me door naar een chirurg.

2 maal daags een zakje vezels

Thuisgekomen ging ik zoeken op internet naar wat die operatie in zou houden. Ik begon toch te twijfelen of een galblaasoperatie wel de oplossing was. Een second opinion bij een internist bevestigde mijn twijfel. Hij concludeerde dat ik te weinig vezels at. Ik verliet zijn spreekkamer met een recept voor 2 maal daags een zakje vezels.

Na een maand of 3 was mijn maagpijn helemaal verdwenen. In het begin heb ik de zakjes wel genomen, maar ik begon al snel te zoeken naar manieren om vezels via mijn normale eten binnen te krijgen. Uiteindelijk heb ik mijn bruine brood vervangen door volkoren brood, de witte pasta door de bruine soort en mijn portie groente en fruit verdubbeld. Het werkte en mijn galblaas zit nog steeds op zijn plaats…

Fitter en 10 kilo afgevallen

Alles bij elkaar heeft het er voor gezorgd, dat ik veel gezonder ben gaan leven. Een leuke bonus was, dat ik ook nog eens 10 kilo afgevallen ben. Ik voel me fitter dan ooit… en dat gun ik iedereen!

Welke informatie is betrouwbaar?

Tijdens mijn zoektocht naar informatie over vezels merkte ik, dat er heel veel tegenstrijdige informatie is. Welke informatie is nu betrouwbaar? Na een carrière in de IT, ben ik daarom opnieuw gaan studeren. Op mijn 46ste. Voor diëtiste. Inmiddels ben ik bijna afgestudeerd. Ik ben gaan werken als afslankcoach omdat ik mensen wil helpen om te stoppen met jojoën. Het maakt me superblij als ik zie dat cliënten hun doel bereiken en vast blijven houden.

WhatsApp openen
1
Meer weten?
Hoi! Kan ik je ergens mee helpen?