“Je galblaas moet verwijderd worden.” zei mijn huisarts. Ik was opgelucht, het was “alleen maar” een probleem met mijn galblaas. 

Ik had al een half jaar last van misselijkheid en een scherpe pijn in mijn maag als ik een uur of 3 niets gegeten had. Nadat maagzuurremmers niet hielpen, had ik aangedrongen op een maagonderzoek. Mijn moeder is overleden aan maagkanker. Al jaren slikte ze een steeds hogere dosis maagzuurremmers voordat er eindelijk een maagonderzoek gedaan werd. Toen was het al te laat om er nog iets aan te doen…

2 maal daags een zakje vezels

Thuisgekomen ging ik zoeken op internet naar wat die operatie in zou houden. Ik begon toch te twijfelen: mijn klachten leken eigenlijk niet op de klachten die hoorden bij galstenen of een geïnfecteerde galblaas. Een second opinion bij een internist bevestigde mijn twijfel. Hij concludeerde dat ik te weinig vezels at. Ik verliet zijn spreekkamer met een recept voor 2 maal daags een zakje vezels.

Na een maand of 3 was mijn maagpijn helemaal verdwenen. In het begin heb ik de zakjes wel genomen, maar ik begon al snel te zoeken naar manieren om ze via mijn normale eten binnen te krijgen. Uiteindelijk heb ik mijn bruine brood vervangen door volkoren brood, de witte pasta door de bruine soort en mijn portie groente en fruit verdubbeld. Het werkte en mijn galblaas zit nog steeds op zijn plaats…

Het verband tussen eten en gezondheid

Het was niet mijn eerste confrontatie met het verband tussen eten en gezondheid. Al eerder had ik van dichtbij meegemaakt dat een goede vriendin van me diabetes type 2 kreeg. Nadat zij 25 kilo afgevallen was, hoefde ze geen pillen meer te slikken.

Welke informatie is betrouwbaar?

Tijdens mijn zoektochten naar informatie over diabetes en vezels merkte ik, dat er heel veel tegenstrijdige informatie is. Welke informatie is betrouwbaar? Daarom ben ik opnieuw gaan studeren. Op mijn 46ste. Voor diëtiste. Inmiddels ben ik 3e jaars.

Fitter en 10 kilo afgevallen

Alles bij elkaar heeft het er voor gezorgd, dat ik veel gezonder ben gaan leven. Een leuke bonus was, dat ik ook nog eens 10 kilo afgevallen ben. Ik voel me fitter dan ooit… en dat gun ik iedereen!

Wil jij ook slanker en fitter worden? Maak dan een afspraak voor een GRATIS kennismakingsgesprek!

Motivatie is alles!
Op mijn insta-account en facebookpagina @levengewicht plaats ik een aantal keer per week korte motivatieteksten en tips. Volg me als je af en toe wat extra motivatie nodig hebt! Wil je advies over jouw persoonlijke situatie, stuur me dan een bericht of bel / app me op 06-24204408!

WhatsApp openen
1
Meer weten?
Hoi! Kan ik je ergens mee helpen?