Soms heb je van die ren-je-rot-weken. Normaal lukt het allemaal wel, maar soms komt alles tegelijk en bij voorkeur rond het avondeten. De verleiding om in plaats van avondeten wat boterhammen of een tosti te eten is dan groot. De kans dat je dan later op de avond voor de bijl gaat voor chocola of chips is nog veel groter. Hieronder 6 snelle tot supersnelle avondmaaltijden die ik maak op dat soort dagen.

  1. Maaltijdsalade, normaal zelfgemaakt, maar als het druk is (of als ik in mijn eentje ben): gekocht bij de supermarkt. Veel gezonder en sneller dan een pizza.
  2. Chinese roerbakgroente met vegetarische tofureepjes. Je kunt zelf een woksaus maken van 3 eetlepels ketjap, 1 eetlepel azijn, een theelepel sambal, knoflookpoeder, citroengras en djahé. Natuurlijk met zilvervliesrijst. Tip! Bij de Plus hebben ze zilvervliesrijst die maar 8 minuten hoeft te koken…
  3. Spinazie (uit de vriezer) met een gekookt eitje, gekookte aardappelen en – eventueel – magere rookworst. De verpakking van de rookworst doorprikken aan beide kanten met een vork en dan 2x 1 minuut in de magnetron. Ondersteboven draaien na de eerste minuut.
  4. Tortilla’s met Mexicaanse bonenschotel (pot van Hak), een blikje maïs en mager rundergehakt. Gehakt rul bakken, bonenschotel en mais erbij. Tortilla’s (de volkoren soort als je die kunt vinden) een minuut verwarmen in de magnetron, bonenmengsel erin en opvouwen.
  5. Rode kool met appel (uit de vriezer), met een tartaartje en gekookte aardappelen. Hoef ik niets aan uit te leggen, denk ik?
  6. Tomaten- of erwtensoep uit blik of vriezer met volkoren brood. Pas wel op met de hoeveelheid zout. Het beste is natuurlijk zelfgemaakte soep, maar ja, daar heb je niet altijd tijd voor. Mij lukt het nooit om voldoende over te houden om in te vriezen, maar het schijnt andere mensen wel te lukken.

Heb je zelf nog een tip voor een supersnelle, redelijk gezonde maaltijd? Laat het me weten!

6 snelle avondmaaltijden voor ren-je-rot-weken

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WhatsApp openen
1
Meer weten?
Hoi! Kan ik je ergens mee helpen?